Projekt izrade i zatvaranja balkona na neboderu u Utrinama, Kombolova ulica, predstavljao je izazov zbog specifične konstrukcije balkona koji se sastoji od pet strana različite širine. Osnovni problem bio je u tome što je parapetni zid balkona tanak, što je otežavalo montažu ugradbene dubine prozora s roletama na takve zidove.

Rješenje Problema Tankih Zidova

Kako bismo prevladali ovaj problem, odlučili smo podebljati zidove drvenim komadima. Ti drveni komadi su prišarafani na zid i dodatno učvršćeni željeznim elementima kako bi se postigla maksimalna stabilnost.

Konstruktivna Stabilnost

S obzirom na to da se balkon spaja pod kutovima, na kraćim stranicama balkona smo izradili željezne statičke elemente koji povezuju prozore. Ovi elementi osiguravaju dodatnu stabilnost cijele konstrukcije.

Termoizolacija i Završni Radovi

Na kraće stranice balkona postavljeni su termoizolacijski paneli s vanjske i unutarnje strane. Također, ugrađene su dvostrane opšavne lajsne, okapni limovi s gornje i donje strane kako bi se spriječilo prodiranje vode i dodatno poboljšala izolacija.

Funkcionalnost Balkona

Nakon svih izvedenih radova, balkon je sada stavljen u funkciju za cijelogodišnje uživanje bez obzira na vremenske uvjete. Zahvaljujući kvalitetnoj izradi i pažljivo odabranim materijalima, balkon je postao ugodno mjesto za boravak, bilo da je riječ o toplim ljetnim danima ili hladnim zimskim večerima.

Završna Napomena

Pogledajte kako je ispalo! Ovaj projekt je primjer kako se s pravim pristupom i kreativnim rješenjima mogu savladati i najzahtjevniji građevinski izazovi, stvarajući funkcionalan i estetski ugodan prostor za svakodnevno uživanje.

KONTAKTIRAJTE NAS

 

    Koliko je 1 + 6 ?